Οδηγός για να επιλέξετε το σωστό ύφασμα νυφικού

Έχουμε συντάξει έναν πρακτικό οδηγό υφάσματος που μπορεί να σας βοηθήσει στην επιλογή του νυφικού σας. Η αγορά ή η ενοικίαση νυφικού είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά βήματα για μία νύφη. Επίσης πολλές είναι οι νύφες που θα θελήσουν να ράψουν το νυφικό τους. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το σωστό νυφικό και γνωρίζοντας τι είδους υφάσματα θέλετε – ή τουλάχιστον τη διαφορά μεταξύ τους – και πώς αυτά φοριούνται καλύτερα, μπορεί να κάνει τη διαδικασία λιγότερο αγχωτική. Ωστόσο υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να συμπεριλάβετε όπως είναι το χρώμα, το κόψιμο, το μήκος, το κόστος κ.α.

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την εμπειρία σας λίγο πιο εύκολη παρουσιάζοντας έναν οδηγό υφασμάτων.

Σατέν

Το σατέν είναι ένα αγαπημένο ύφασμα των σχεδιαστών που επιθυμούν να προσθέσουν δομή και δράμα στη συλλογή τους. Το ύφασμα αυτό μπορεί να έχει ύφανση από καθαρό μετάξι, από πολυεστέρα ή και τα δύο. Αποτελεί ιδανική επιλογή για πριγκηπικό στυλ νυφικού. Είναι από τα πιο συνηθισμένα, πιο ευπροσάρμοστα και πιο ανθεκτικά υφάσματα νυφικών. Το σατέν είναι βαρύ ύφασμα και μπορεί να είναι μια πολύ καλή επιλογή για τους γάμους σε περιόδους χαμηλής θερμοκρασίας. Επιλέξτε σατέν για τον κομψό χειμωνιάτικο γάμο σας!

Δαντέλα

Η δαντέλα είναι διαχρονική και αρχοντική. Μπορεί να αποδώσει οποιοδήποτε στυλ καθώς συνδυάζεται τέλεια με άλλα υφάσματα. Κλασικά δαντελωτά υφάσματα με περίτεχνα σχεδιασμένες βαμβακερές δαντέλες. Η χοντρές δαντέλες προσθέτουν υφή αλλά και βάθος σε πολλά στυλ νυφικού. Μερικές από τις πιο γνωστές δαντέλες είναι:
– Κιπούρ, με ύφος αριστοκρατικό και φινετσάτο που τραβάει όλα τα βλέμματα,
– Alencon, η οποία δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 16ο αιώνα. Είναι γνωστή για τα περίτεχνα λουλουδάτα σχέδια της και τις εξαιρετικές λεπτομέρειες της,
– Μακραμέ, είναι οι δαντέλες της πολυτέλειας και της μόδας,
– Σαντιγύ, η οποία ανήκει στις κορυφαίες, και έχει ως βάση το τούλι πάνω στο οποίο ράβεται η λεπτεπίλεπτη δαντέλα.

Τούλι

Το τούλι μπορεί να κατασκευαστεί από μια ποικιλία από φυσικές και συνθετικές ίνες, όπως το μετάξι, το νάιλον, το ρεγιόν ή το βαμβάκι. Λόγω της λεπτής και καθαρής φύσης του, χρησιμοποιείται κυρίως για πέπλα και φούστες. Έχει τη μοναδική ικανότητα να φαίνεται εύθραυστο, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα ισχυρό ύφασμα που κρατάει το σχήμα του παρά την αιθέρια εμφάνιση του. Αγαπάμε τον τρόπο με τον οποίο το τούλι προσθέτει δράμα και όγκο σε ένα φόρεμα. Θα λατρέψετε την αέρινη κίνηση του καθώς χορεύετε!

Οργάντζα

Αν προτιμάτε ένα πιο δομημένο σχήμα για το νυφικό σας, σκεφτείτε την οργάντζα. Η οργάντζα προσδίδει λάμψη και έχει μοναδική υφή. Είναι ανθεκτικό και άνετο. Πολύ πιθανό είναι να θελήσετε να χρησιμοποιήσετε το ύφασμα αυτό μόνο για τη φούστα του νυφικού σας. Η οργάντζα είναι κυρίως κατασκευασμένη από πολυεστέρα, υλικό που παγιδεύει την υγρασία και τον ιδρώτα. Γι’αυτό είναι καλύτερη επιλογή για τη φούστα και όχι για το μπούστο.

Mikado

Αστραφτερό νυφικό από μετάξι Mikado, έχει μια ελαφριά λάμψη όταν πέσει το φως πάνω στο ύφασμα αυτό. Αναδεικνύει τη σιλουέτα επισημαίνοντας τα καλύτερα θηλυκά χαρακτηριστικά σας. Είναι βαρύ και δομημένο ύφασμα παρ’όλα αυτά είναι δροσερό.

Σιφόν

Η απαλή κομψότητα του σιφόν με ντελικάτη και ακανόνιστη επιφάνεια. Είναι αέρινο και ελαφρύ, ιδανικό για έναν γάμο καλοκαιρινό. Το μειονέκτημα αυτού του υφάσματος είναι ότι δημιουργούνται εύκολα ξεφτίσματα. Χρησιμοποιείται συχνά ως βάση και η επιλογή από πάνω μπορεί να είναι τούλι ή δαντέλα.

Ταφτάς

Διατίθεται σε διάφορα στυλ. Ο ταφτάς είναι κατασκευασμένος από μετάξι ή συνθετικές ίνες. Όσο πιο σκληρό είναι, τόσο υψηλότερη είναι η ποιότητά του. Πλούσιο για το χειμώνα και ελαφρύ για το καλοκαίρι, αυτό το ευπροσάρμοστο ύφασμα μπορεί να έρθει σε σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα και μερικές φορές εμφανίζεται ιριδίζον λόγω της διαδικασίας ύφανσης.

Πηγή:gowedding.gr

Τηλέφωνο

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



e-genius.gr ...intelligent web software
Top